Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonny ale wart zachodu
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 168
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 346
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 101
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 168
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 346
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 101
Składniki
Biszkopt czekoladowy: Ubić białka na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy, następnie żółtka oraz proszek do pieczenia z mąką. Na koniec budynie czekoladowe i delikatnie wymieszać. Piec 40 min w temp. 175 stopni C.
Biszkopt orzechowy: Białka z solą ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka-ubić. Powoli dodawać orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 30 min w temp. 180 stopni C.
Biszkopt kokosowo-orzechowy: Białka ubić, dodać cukier, następnie powoli kokos i orzechy oraz proszek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 35 min w temp 180 stopni.
Masa czekoladowa: Całe jajka i cukier ubić na parze. Masło dobrze utrzeć i dodawać powoli wystudzona masę jajeczną a następnie roztopiona czekoladę i jak ktoś lubi kieliszeczek spirytusu.
Układać warstwy: Biszkopt kokosowo-orzechowy, część masy czekoladowej, biszkopt orzechowy, kolejna część masy czekoladowej, biszkopt czekoladowy. Całość udekorować resztą masy oraz orzechami i czekoladkami. Przechowywać w lodówce aby masa stężała. Smacznego!