Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik łyżką mieszany to szybkie i niesamowicie proste ciasto. Wychodzi, puszysty i cudownie wilgotny w środku. Podczas pieczenia jego korzenna nuta roznosi się po całym domu.
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4374
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4374
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sodę, cukier, kakao i przyprawę do piernika. Składniki wymieszaj.
Do sypkich produktów dodaj mokre składniki: olej, mleko, jajka oraz miód. Ciasto na piernik wymieszaj drewnianą łyżką. Ciasto mieszaj tylko do momentu połączenia składników.
Na koniec do ciasta na piernik dodaj bakalie i orzechy. Ponownie wymieszaj ciasto.
Tortownicę wściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Piernik łyżką mieszamy wstaw do pieca. Piecz przez około 55 minut (do suchego patyczka).