Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mnie dziś naleciało na muffinki, że po godzinie pachniało w całym mieszkaniu wypiekiem...
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 25
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 934
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 23
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 19
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 57
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 25
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 934
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 23
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 19
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 57
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, kakao. W drugiej misce miksujemy jajka, mleko i olej i powoli dodajemy składniki suche i ucieramy na gładką masę. Tak przygotowanym ciastem wypełniamy do połowy foremki do muffinek. Kładziemy łyżeczkę powidła i kładziemy ciasto do ok. 3/4 wysokości foremki. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy przez ok. 20 min w temperaturze 190 stopni. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.