Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernikowe witrażyki"
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 18
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 7
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 18
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 7
Składniki
Masło stop z cukrem i miodem, ostudź. Do mąki wsyp sodę, przyprawę do piernika, wlej masę miodową, wbij jajko, zagnieć.
Landrynki drobno potłucz. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Zrób w nich dziurki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do dziurek wsyp landrynki, piecz około 15 min w temp. 180°C (jeżeli papier się przykleił do pierniczków, lekko zwilż je wodą i delikatnie papier zdejmij).Źródło: Chwila dla Ciebie