Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 93
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 502
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1508
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 93
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 502
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1508
Składniki
Upiec biszkopt;)
Ananasa odsączamy i kroimy w małe kawałki.Syrop uzupełniamy wodą aby uzyskać 250ml płynu.Mieszamy z budyniem,mąką i1 łyżką cukru.Zagotowujemy.Uzyskany budyń studzimy.Margarynę ucieramy na puch,powoli dokładając żółtka i budyń.Mieszamy z ananasami.
PIANKA KOKOSOWA:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i mieszamy z kokosem.Wkładamy do formy,tej, na której pieklismy biszkopt..Pieczemy na złoty kolor ok 20 min.
Na biszkopt wkładamy masę ananasowo-budyniową,przykrywamy kokosanką.Najlepiej smakuje na drugi dzień.