Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na dobry placek.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 118
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 33
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 21
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 36
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4487
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 118
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 33
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 21
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 36
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4487
Składniki
Wykonanie masy: Z cukru ugotować gęsty syrop dodając niewiele wody, wrzucić owoce , trochę podsmażyć i ostudzić. Wykonanie ciasta drożdżowego: Przygotować normalne ciasto drożdżowe. Po wyrośnięciu podzielić je na dwie części i jedną wyłożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem. Wyłożyć przygotowane owoce , przykryć drugą częścią ciasta i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie posmarować rozmąconym jajkiem lub mlekiem i posypać migdałami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.