Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na szczególną okazję.
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 151
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26254
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 699
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17652
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 151
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26254
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 699
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17652
Składniki
Wykonanie ciasta: (tortownica o średnicy 23 cm) Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, wsypać mąki z proszkiem i na koniec dodać ubitą pianę z białek. Połowę ciasta wyłożyć na przygotowaną blachę, a do drugiej wsypać kakao i 2 łyżki mleka.
Następnie wylać na jasne ciasto. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i powtykać do ciasta w formie i piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Z ½ l mleka odlać ½ szklanki, w której rozmieszać mąkę i budyń, a resztę zagotować. Następnie wlać rozprowadzaną mąkę z budyniem i stale mieszając- zagotować. Wsypać cukry i na wolnym ogniu chwilę podgotować, odstawić i wystudzić. Utrzeć masło do białości, dodać wystudzony budyń, utrzeć na krem, który wyłożyć na wcześniej upieczone ciasto i polać przestudzoną polewą. Sposób przygotowania polewy: Wszystkie składniki polewy połączyć, zagotować i odstawić.