Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity deser który zasmakuje każdemu.
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12027
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1189
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 36
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 42
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1030
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 43
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12027
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1189
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 36
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 42
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1030
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 43
Składniki
Wyrobić kruche ciasto u piec 3 placki.
Ser utrzeć ( zmiksować ) z jajami i cukrem, dodać skórkę pomarańczową. Margarynę rozpuścić, dodać ser następnie budyń i rodzynki. Gotować aż masa zgęstnieje ( trzeba często mieszać bo ser przywiera). Ugotowana masę przestudzić
W blaszce układać kolejno : ciasto-1/3 masy- ciasto- masa-ciasto-masa na wierzch ułożyć kandyzowane plastry pomarańczy; zalać tężejącą galaretką ( 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody). Schłodzić w lodówce ok 3 godzin.
PS: Kandyzowane pomarańcze robiłam wg przepisu: plastry z 1 pomarańczy, 1,5 szkl wody, 1 i 1/4 szkl cukru gotowane godzinę. Pozostały syrop wykorzystałam do rozpuszczenia galaretek. Zamiast pomarańczy można użyć brzoskwiń.