Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodkie, mega czekoladowe i miękkie w środku
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 3027
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 1234
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 259
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 3027
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 1234
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 259
Składniki
Czekoladę roztopić z masłem w kąpieli wodnej i odstawić, aby masa lekko przestygła.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać masę czekoladową i aromat rumowy, wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, wymieszać dokładnie. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godz. lub całą noc (ja wstawiłam na całą noc) - ciasto powinno bardzo mocno zgęstnieć.
Cukier puder wysypać na talerz. Ze schłodzonej masy odrywać łyżeczką kawałki i formować dłonią kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać je w cukrze pudrze i układać na posmarowaną tłuszczem blasze. Piec w temp. 170 stopni ok. 10 min. Ciasteczka po wyjęciu z pieca będą miękkie, dlatego należy odczekać kilka min. zanim zacznie się je zdejmować z blachy. Zbyt długo pieczone ciastka robią się twarde.
Przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki. Gorąco polecam :-) Smacznego