Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4352
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 9
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 368
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 36
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4352
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 9
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 368
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 36
Składniki
Mąkę, żółtka, margarynę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i śmietanę wsypać do miski, zagnieść.
Ciasto podzielić na 3 części - jedną odłożyć do lodówki a dwiema wyłożyć wysmarowaną margaryną blachę (u mnie taka o wymiarach 25x40 cm). Wyklejone ciasto posypać bułką tartą i ułożyć połówki śliwek. Na śliwki można jeszcze posypać cukier waniliowy z cynamonem i imbirem, jeśli ktoś lubi. Pianę z białek ubić na sztywno i dodać do niej budyń w proszku, wymieszać. Pianę wyłożyć na śliwki i wyrównać łyżką.
Resztę ciasta wyjąć z lodówki i poszczypać na pianę (czasem może być konieczne zanurzanie rąk w mące).
Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40-45 minut.