Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzadko kiedy mamy możliwość zjeść dobry sernik. Moja mama należy do mistrzyń w ich pieczeniu. Ciasto jest delikatne, piankowe i wprost rozpływa się w ustach. Dzisiaj dzielę się jej przepisem, spróbujcie sami, polecam :)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 56
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4743
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 56
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4743
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę, proszek do pieczenia, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka i 1 całe jajko oraz margarynę i smalec wrzucić do miski, zagnieść ciasto. Rozłożyć je na spodzie blachy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem.
Wykonanie masy serowej: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej. Następnie wyłożyć ser i wlać mleko, dokładnie połączyć ze sobą. Na koniec wyłożyć ubitą pianę z białek i wsypać budyń, przemieszać ręcznie (już bez użycia miksera). Połowę gotowej masy wylać na blachę, równomiernie wyłożyć krówkę, zalać pozostałą częścią masy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni. Piec ok. 1godziny i 10 minut. Po przestygnięciu polać lukrem. Pycha!!!