Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik jest wilgotny, kwaskowaty, delikatny..............SMACZNEGO!!!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4784
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4784
Składniki
BISZKOPT: jajka, cukier, woda gorąca, cukier wanilinowy ubijać w misie robota z 6 minut na najwyższej mocy - następnie żmienić na mniejszą moc i trakcie ubijania wsypywać obie mąki z proszkiem
tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować, do blaszki dać ciasto
piec w 200 C około40 minut, do suchego patyczka i ciasto wystudzić w blaszce
ciasto jak jest już dobrze wystudzone przekroić na 3 blaty
KREMY: zimną śmietanę 250 ml 30% ubić na sztywno, w trakcie wsypać galaretkę i ubijać do sztywności
zimną śmietanę 150 ml 30 % ubić na sztywno, w trakcie wsypać kakao, galaretkę i ubijać do sztywnośc
pierwszy blat skropić wodą z cytryną, 3/4 kremu jasnego zostawić do posmarowania wierzchu a resztę nałożyć na blat i połówki truskawek, nakryć drugim blatem
blat skropić wodą z cytryną, nałożyć cały krem ciemny i połówki truskawek, nakryć trzecim blatem
resztę kremu rozsmarować na wierzchu i bokach torcika, wierzch ozdobić połówkami truskawek, na boki przyklejać do kremu cieńsze plasterki truskawek, schować do lodówki najlepiej na całą noc