Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami chorujemy na ataki słodkości :D w tym pomocna jest książka Pawła Małeckiego na różne słodkości. Racuchy pycha :P
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 135
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 175
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 135
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 175
Składniki
Na rozgrzanej patelni karmelizujemy cukier. Kiedy stanie się złoty ,wrzucamy pokrojone w kostkę gruszki. Karmelizujemy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże ucieramy z cukrem ,dodajemy ciepłe mleko i 1/3 mąki ,mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą część mąki i jajko. Składniki dokładnie łączymy. Do ciasta dodajemy karmelizowaną gruszkę ,delikatnie łączymy. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rumiany kolor.