Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione z jabłkiem, pachnące cynamonem, albo z malinami, pachnące latem!
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 866
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 600
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 216
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 866
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 600
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 216
Składniki
Ciasto francuskie trochę odmrażamy (albo przygotowujemy samodzielnie, choć to wersja dla cierpliwych) i dzielimy na 12 kwadratów. Jeśli mamy jabłka ze słoika lub dżem malinowy, to mamy mniej roboty. Jeśli zaś świeże jabłka, to należy je obrać, wykroić gniazda i przesmażyć trochę na patelni z cynamonem i cukrem (lub bez cukru, ze słodzikiem itp.) Na każdy kwadrat układamy jabłka lub maliny, lub czym tam nasze rożki chcemy nadziać i sklejamy kwadraciki w trójkąty.
Nasze rożki układamy na blasze. Ja potraktowałam je pędzelkiem maczanym w wodzie, ale można też użyć białka. Można posypać odrobiną cukru perlistego. Piec do zarumienienia w 200 stopniach (ok. 15 minut).