Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty jak obłoczek, rozpływa się w ustach. Przepis na tortownicę 24 cm
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 28
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4510
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 376
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 50
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 28
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4510
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 376
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 50
Składniki
Nie podaję przepisu na spód, bo każdy ma swoje preferencje. Można robić na herbatnikach, biszkoptach lub kruchym cieście. U mnie sernik został zrobiony na pokruszonych herbatnikach (150 g) wymieszanych z rozpuszczonym masłem (0,5 kostki).
Żółtka ubić do białości z cukrem, budyniem, proszkiem do pieczenia i zapachem cytrynowym. Masło rozpuścić i lekko przestudzone połączyć z żółtkową masą. Dodać ser z wiaderka i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i bardzo delikatnie połączyć z serową masą. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Ciasto bardzo rośnie. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Udekorować wg uznania.