Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik bakaliowy"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 57
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4743
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 57
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4743
Składniki
Biały ser i ugotowane ziemniaki zmiel. Masło utrzyj na puch z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka dodaj do masy maślanej, zmiksuj. Dalej miksując, dodawaj ser z ziemniakami. Na koniec do masy na sernik dodaj obydwa rodzaje mąki i ubitą na sztywno pianę ze schłodzonych białek. Starannie wymieszaj.
Przygotuj bakalie. Garść rodzynek namocz, odciśnij. Dodaj do masy razem z 2-3 łyżkami skórki pomarańczowej. Spód tortownicy wylep gotowym kruchym ciastem. Przełóż masę.
Piecz sernik około godziny w temp. 175 st. Przed wyjęciem sprawdź drewnianym patyczkiem, czy masa jest upieczona. Sernik możesz ozdobić polewą czekoladową.
czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety