Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, wyjątkowo bananowy smak sernika :-) przepis zaczerpnęłam z blogu Mirabelki i postanowiłam się nim z Wami podzielić, bo smakuje naprawdę oryginalnie :-)
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 27
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 90
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 27
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 90
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Składniki
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Rozpuścić masło i dodać do mocno rozgniecionych ciasteczek, wymieszać do powstania mokrego piasku, wyłożyć masą spód tortownicy, ugnieść i wstawić na 30 min. do lodówki.
Banany rozgnieść blenderem i dodać do twarogu, jajek, cukru, cukru waniliowego i budyniu w proszku. Zmiksować do połączenia składników. Masę twarogową wylać na spód ciasteczkowy i piec w piekarniku o temp. 170 stopni ok. 1,5 godz. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Ja po wystudzeniu sernik polałam rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. W oryginalnym przepisie na wierzchu była rozprowadzona gotowa masa krówkowa. Smacznego:-)