Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić sernik dla cukrzyków? To nic trudnego! Lepiej zrezygnować ze spodu, który często zrobiony jest ze słodkich ciasteczek. Puszysta masa świetnie smakuje, a dodatek owoców czyni deser jeszcze smaczniejszym. Wypróbuj przepis na sernik dla diabetyków, nawet jeśli nie zmagasz się z chorobą. To naprawdę pyszna i lekka przekąska.
Tortownica o średnicy 22 cm
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Przemiel dokładnie ser w maszynce do mielenia.
Następnie oddziel białka od żółtek. Białka schowaj do lodówki. W jednym naczyniu umieść masło, ksylitol i ekstrakt z wanilii, a następnie zmiksuj je ze sobą. Do powstałej masy dodawaj żółtka (po jednym!) i miksuj dalej. Po dodaniu wszystkich żółtek do masy dodawaj ser (również mniejszymi porcjami). Miksuj, aż do połączenia się składników.
Wyjmij białka z lodówki, dodaj do nich szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę.
Do powstałej masy serowej dodaj ubitą pianę z białek. Wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką - tak, żeby składniki się połączyły. Wsyp szklankę malin.
Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. godzinę.
Po tym czasie otwórz piekarnik i studź ciasto przy uchylonych drzwiach. Gdy już ostygnie, udekoruj pozostałymi malinami (ew. truskawkami). Sernik dla cukrzyków gotowy!