Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki serniczek na małą foremkę do popołudniowej kawki lub herbatki :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 797
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6286
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 797
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6286
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Roztopić masło,dodać cukier i dokładnie wymieszać trzymając masę na najmniejszym ogniu. Następnie dodać ser i wymieszać cały czas delikatnie podgrzewając. Jajka roztrzepać i dodać do masy serowej szybko mieszając. Masę zagotować cały czas mieszając.Po chwili dodać budynie wymieszane dokładnie z mlekiem i zagotować szybko mieszając ok 2 min.
Masę wylać do małej foremki,posypać płatkami migdałów lub wg uznania (np kokosem),odstawić wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego:)