Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 202
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 44
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 202
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 44
Składniki
Ciasto: Tłuszcz z cukrem utrzeć, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 + 1/3): większą wyłożyć blaszkę a mniejszą włożyć do zamrażarki. Masa serowa: Masło i 0,5 szkl. cukru utrzeć, dodać jajko, następnie ser i budyń. Dokładnie połączyć. Masę serową wyłożyć na ciasto, na to odsączone, pokrojone (w plasterki) brzoskwinie. Ubić pianę z białek z pozostałą ilością cukru (1 szklanka) i wylać na wierzch. Ponoć lepszy efekt uzyska się dodając pod koniec ubijania białek jedną, płaską łyżkę mąki ziemniaczanej. Na wierzch zetrzeć (na grubych oczkach tarki) pozostałe ciasto z zamrażarki. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach (grzałka góra - dół ) u mnie wystarczy 150 stopni przy 180 przypala się trochę. Przepis pochodzi z nieznanego mi źródła. Sernik jest przepyszny więc poprosiłam o spisanie go dla mnie. Jego konsystencja jest bardzo delikatna i kremowa.