Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik marmurek"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 124
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 537
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1521
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 124
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 537
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1521
Składniki
Kruche ciasto rozwałkuj, wylep nim spód tortownicy, ponakłuwaj gęsto widelcem i wstaw do piekarnika. Podpiekaj 12-15 min w temperaturze 180 st. Ostudź.
Ser zmiel trzykrotnie, zmiksuj razem ze śmietaną. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy razem z cukrem, utrzyj. Na koniec dodaj ubite na sztywno białka. Powstałą masę serową podziel na dwie części.
Do jednej części dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj starannie. Drugą część zmiksuj z proszkiem budyniowym oraz rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą.
Obydwie masy wlewaj na przemian na podpieczony spód, delikatnie przemieszaj widelcem. Formę wstaw do piekarnika. Piecz około 60 min w 160 st.
Czas ok. 90 min; porcja – 320 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety