Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 67
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 67
Składniki
Masło stopić i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem i żółtkami. Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawać mąsło. Połączyć z mąką i cukrem waniliowym. Białka ubić i dodawać po łyżce do masy serowej, wymieszać. Białka na ciasto ubić z cikrem. Dodać roztrzepane żółtka. Obydwa rodzaje mąki wymieszac z kakao, proszkiem do pieczenia i dołączyc do białek z cukrem i żółtkami. Ciasto wyłożyć do natłuszconej prostokątnej formy. Na wierzch wylać mase serową i posypać płatkami migdałowymi. Piec godzinę w temperaturze 180 st.C Wyjąć z piekarnika dopiero wtedy, gdy ciasto całkowicie wystygnie.