Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to chyba nie jest prawdziwy sernik na zimno ale tak nazywam to ciasto
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 51
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4699
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 391
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 79
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 51
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4699
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 391
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 79
Składniki
1. 1 galaretkę truskawkową i 1 cytrynową rozpuścić każdą osobno w 1 szkl wody, odstawić do zastygnięcia, 2. zelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w gorącej kąpieli, odstawić, 3. brytfannę wyłożyć folią, ułożyć warstwę biszkoptów, wystudzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać serki i jogurt oraz chłodną zelatynę, wszystko dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku cukrem pudrem, galaretki i część truskawek pokroić w kostkę, wymieszać z masą, wyłozyć na biszkopty, 4. na masie serowej ułozyć truskawki lub inne owoce, 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 1/2-3 szkl wody, odstawić do wystudzenia, jak zacznie tężeć, zalać owoce, odstawić do całkowitego zastygnięcia, smacznego