Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mój ulubiony sernik, który zawsze się udaje. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczny, na jednym kawałku się nie skończy.
tortownica, mikser, łyżka drewniana, miska, garnuszek,
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1771
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4883
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1771
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4883
Składniki
Ser przełożyć do większej miski, zmiksować z żółtkami, cukrem , cukrem waniliowym , roztopionym ale nie gorącym masłem , kisielem cytrynowym oraz ze startą skórką z cytryny. Na koniec do masy dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Piec w średnio gorącym piekarniku około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Przygotowanie masy serowej.
Sernik gotowy do podania.