Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy jeść świeże potrawy i gotować w domu , ale zdecydowanie nie lubimy marnowania żywności. Dzisiaj robiłyśmy sok z aronii w sokowniku ( starej daty ). Zawsze zostaje nam mnóstwo podgotowanych owoców. Właśnie z tych " odpadów " powstał mój sernik. Nie zdążył ostygnąć i już go nie było.
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 161
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 82
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4698
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 161
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 82
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4698
Składniki
Blaszka 26 X 17 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Owoce aronii pozostałe po gotowaniu w sokowniku, przecieram przez sito. Wszystkie składniki sernika o temperaturze pokojowej krótko miksuję na gładką masę. Blaszkę wykładam herbatnikami i polewam masą sernikową. Dużą blachę napełniam ciepłą wodą na wysokość ok.2 cm. Wstawiam w nią blaszkę z sernikiem i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 70-80 minut w 170 C. Chwilę studzę nie otwierając piekarnika, potem podsuszam przy minimalnie uchylonych drzwiczkach. Ja nie zawsze wytrzymuję i po 30-40 minutach wyjmuję sernik i jemy:) I tym razem też tak było, to jest ciepły sernik. *Cukru dodajemy w zależności od słodkości owoców z sokownika.