Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie serniki? Polecam mój przepis.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 53
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 433
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1480
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 53
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 433
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1480
Składniki
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Każdą połówkę pokroić na około 6 części.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru wraz z cukrem wanilinowym.
Do ubitych białek dodać żółtka, budyń oraz twaróg i całość dokładnie zmiksować.
Dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać.
Masę serową wlać do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.
Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 80 minut.