Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, kremowy sernik z dużą ilością brzoskwiń , pianką I kruszonką.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
CIASTO: Wszystkie składniki zagniatamy, dzielimy na pół, owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Blaszkę o wym. 35x21cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
PIANKA: Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy partiami cukier i ubijamy do uzyskania sztywnej, błyszczącej piany.
MASA SEROWA: Miękkie masło ucieramy z cukrami na biały krem. Dodajemy po jednym jajku. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy śmietankę, skórkę z cytryny oraz budyń. Następnie ser łyżka po łyżce. Miksujemy tylko do połączenia.
Jedną część ciasta ścieramy na tarce i wypełniamy nim dno formy. Podpiekamy w 180°C przez 15-20min. Następnie wylewamy masę serową, kładziemy odsączone z syropu i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Na to wykładamy ubitą pianę i ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy około 1h w 180°C. Upieczony sernik zostawiamy do wystudzenia w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.