Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik z brzoskwiniami
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 141
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 845
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2640
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2158
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2239
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 141
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 845
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2640
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2158
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2239
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, mieszam z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem pudrem. Masło kroję w kostkę, dodaję do suchych składników i siekam nożem lub rozcieram palcami na małe kawałeczki. Dodaje żółtka i szybko zagniatam ciasto. Dzielę na dwie nierówne części. Mniejszy kawałek owijam w folię i chowam do zamrażarki, większą częścią ciasta wylepiam prostokątną blachę o wymiarach 24x32 cm i wstawiam do lodówki.
Brzoskwinie odsączam na sicie, kroję na ćwiartki lub mniejsze części.
MASA SEROWA: Wszystkie składniki na masę serową dokładnie zmiksować (ja to robie w mikserze).
PIANKA; Białka ubić na sztywną pianę, stopnowo dodając cukier dalej ubijając. Dodać kisiel wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Na formę z wylepionym ciastem wlewamy masę serową, następnie dajemy pokrojone brzoskwinie, ubitą piankę i na koniec trzemy zamrożoną część ciasta.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około godzinę. Wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.