Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybkie , proste w wykonaniu ale jakże smaczne ślimaczki na słodko z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie samo w sobie jest pyszne a posmarowane odrobiną pysznego dżemu figowego to już po prostu niebo w gębie.
blaszka, nóż, papier do pieczenia, widelec, kubek,
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 45
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 45
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dżemem figowym (może być dowolny dżem o różnym smaku). Następnie ciasto zwijamy po długości bardzo ciasno w rulon. Zwinięte ciasto kroimy w krążki około 1 cm. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozmąconym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.