Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na śmietanową tartę z czarnymi porzeczkami. Ciasteczkowy spód i słodkie nadzienie pysznie komponuje się z kwaśnymi owocami. Róbcie dopóki trwa sezon.....
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1458
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5077
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4908
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 189
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1458
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5077
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4908
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 189
Składniki
Herbatniki pokruszyć w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć dno i boki podłużnej lub okrągłej (średnica 23 cm) formy na tartę. Piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Śmietanę wymieszać z jajkami, cukrem, esencją waniliową i mąką, wylać na podpieczony spód. Na wierzch wyłożyć porzeczki. Piec przez około 30 minut. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.