Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Tłusty Czwartek, ale u mnie zamiast pączków zagościły ciasteczka z patelni. Zrobiłam je pod wpływem impulsu, żeby zająć czymś dzieci i żeby zaspokoić ich głód na coś słodkiego. Przy okazji chciałam wypróbować nowe stempelki do ciastek.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 157
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 305
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 88
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 157
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 305
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski wsypałam mąkę, proszek do pieczenia. cukier waniliowy i cukier puder. Dodałam żółtko, zimną śmietanę i zimne pokrojone na plasterki masło. Dodałam jeszcze kilka kropel aromatu śmietankowego (można pominąć lub użyć innego). Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, a następnie rozwałkowałam na placek grubości ok. 0,5cm. Szklanką wycięłam kółka i na każdym kółku odcisnęłam stempelkiem do ciastek wzór. Patelnię rozgrzałam i posmarowałam ją lekko olejem. Włożyłam partię ciastek i smażyłam je na rumiano z jednej strony, a potem z drugiej. Gotowe ciastka przełożyłam na metalową kratkę do wystygnięcia. Ciastka są gotowe do jedzenia, nie trzeba ich posypywać cukrem pudrem ani dekorować czekoladą bo są wystarczająco słodkie.