Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i prosta w przygotowaniu szarlotka ,z kruchym spodem i dużą ilością musu jabłkowego. Szarlotka to ciasto z którym poradzi sobie nawet początkująca gospodyni która zmierza się z pieczeniem ciast. Poloecam
miska, garnek, nóż, blaszka, papier do pieczenia,
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 69
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 104
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 69
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 104
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Składniki
Składniki ciasta kruchego włożyć do miski, dodać pokrojone na kawałki zimne masło i zagnieść , gładkie jednolite ciasto. Uformować kulę owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Mus jabłkowy; Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do rondla, dodać cukier i podsmażać do rozpadu jabłek czyli powstania musu, dodać cynamon i na koniec 3 -4 łyżki bułki tartej. Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , ( w rogach można papier lekko natłuścić aby nie uciekał ). Ciasto wyjąć z lodówki , podzielić na 2 części większą i mniejszą. Większą część ciasta rozłożyć na spodzie przygotowanej blaszki, ponakłuwać widelcem, rozłożyć mus jabłkowy i na górę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokruszyć pozostałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 - 60 minut. w zależności od piekarnika. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem . Smacznego.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto po upieczeniu.