Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami polecam przepis
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 137
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 117
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 722
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 137
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 117
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 722
Składniki
Ciasto ;Z mąki z proszkiem do pieczenia cukru i jajka oraz oleju zagniatam ciasto wyjdzie bardzo kruche. Polowa ciasta wykladam formę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia na cisto układam perezone jabłka ze słoika ,ale można dać świeże przysmażone z cukrem.
Budyniowa pianka; Do białek dodaje szczyptę soli ubijam pod koniec dodaje cukier i budyń ,gęstą masę z białek wykladam na jabłka i oprószam cynamonem . Na wierzch skubie pozostałe ciasto. Piekę 35 minut w 200 stopwatch bez termo obiegu na środkowej półce ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem ,zostawiam by ostygło. Smacznego