Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam dziś przepis na bardzo szybkie i bardzo smaczne ciasto z rabarbarem. Piekłam go już kilka razy, bo na prawdę jest błyskawiczne i co ważne nie za duże, więc na pewno się nim nie przejemy i od niego nie utyjemy. Tym razem wyszło mi nieco niskie, co w niczym nie zaszkodziło jego smakowi. Zepsuła mi się obręcz do tortownicy o średnicy 20 cm, więc upiekłam to ciasto w większej o średnicy 23 cm.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 58
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 59
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 58
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 59
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera na puszystą masę Następnie dodajemy do masy stopniowo przesianą mąkę i delikatnie mieszamy Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu układamy kostki rabarbaru i obsypujemy brązowym cukrem Na koniec na cieście układamy równomiernie cienkie plasterki zimnego masła
Ciasto pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 50 - 60 minut Można jeść zaraz po upieczeniu na ciepło, ale zimne też smakuje doskonale Gdyby było za kwaśne można dodatkowo przed podaniem obsypać cukrem pudrem