Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki orzeźwiający deser w sam raz na upały
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 25
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 88
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 25
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 88
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 201
Składniki
Ciastka rozgnieść np wałkiem, masło razem z czekoladą roztopić. Ciastka wymieszać dokładnie z masłem. Formę na tartę wyłożyć folią aluminiową, ciasto wyłożyć do formy i za pomocą łyżki uformować tartę, włożyć na 1 godz do lodówki.
Tartę wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, zdjąć folię i włożyć do formy, lub na talerz, posmarować dżemem. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wrzącej wody, wystudzić. Mleko ubić na piankę i dodać tężejącą galaretkę i zaraz wyłożyć na ciasto, udekorować owocami. schłodzić i smacznego. Moja forma ma 25 cm średnicy.