Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowa z serem i truskawkami"
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26221
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 693
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17647
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 149
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26221
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 693
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17647
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, wylep nim dno oraz boki naczynia i ponakłuwaj widelcem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie umyj liście szpinaku, po czym zeszklij je na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec wymieszaj z jajkami.
Tak przygotowany farsz wyłóż na podpieczoną tartę, nadziej go kawałkami sera koziego, po czym ponownie włóż do gorącego piekarnika na 10 minut. Gotową potrawę udekoruj umytymi truskawkami.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV