Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie kawowym z masą kawową i kremem tiramisu. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 73
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 136
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 76
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 837
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 73
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 136
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 76
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 837
Składniki
biszkopt kawowy- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku, ubijać. Do tego przesiać resztę i lekko wymieszać. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Piec ok.25-30 min. w 180*.
masa kawowa-Ugotować budyń z kawą. Zdjąć z pieca i domieszać masło.Ostudzić do letniego, często mieszając. Letnią masę rozsmarować na biszkopcie.
Biszkopciki maczać w osłodzonej kawie albo likierze mokka i układać na masie.
krem tiramisu-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Kawę zaparzyć wrzątkiem.Do kawy dodać płyn z żelatyną i przestudzić do letniego. Ubić schłodzoną śmietankę z pudrem i fixem. Dodawać porcjami ser i zmiksować. Dalej miksować i powoli wlewać płyn z kawą.Ale już długo nie miksować. Wyłożyć krem na ciastka.
Górę ozdobić w/g własnego gustu.Można posypać kakao,albo tartą czekoladą. Ciasto schłodzić.