Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu z jabłkami"
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 761
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 811
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 55
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 168
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 93
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 182
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 761
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 811
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 55
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 168
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 93
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 182
Składniki
Jajka i cukier ubij. Mąkę i proszek przesiej, dodaj do jajek, wlej 4 łyżki wody, połącz. Piecz 35 min w temp. 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka zetrzyj, podlej wodą, podduś. Wsyp galaretki, wymieszaj.
Biszkopt przekrój na dwa placki, nasącz olejkiem z herbatą. Spód posmaruj połową masy jabłkowej, ułóż ciasto, rozsmaruj resztę masy.
Masa tiramisu: kremówkę i zagęstniki ubij. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i mascarpone. Połącz z kremówką. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 16. Cena za porcję: 1,60 zł.
Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie