Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i prosty torcik z owocami na każdą okazję. Można użyc różnych owoców: malin, jagód, brzoskwiń.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2695
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2695
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, na przemian dodajemy po łyżce cukru i żółtku. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitej masy i lekko mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną natłuszczonym pergaminem. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach, studzimy.
Masa jogurtowa: jogurt mieszamy z cukrem pudrem i pokrojonymi owocami (jeśli owoce są małe można dodać je w całości). Żelatynę namaczamy w 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje lekko podgrzewamy, aż się rozpuści. Gdy przestygnie wlewamy do jogurtu i mieszamy. Masę wylewamy na zimny biszkopt (umieszczony w tortownicy), wyrównujemy i schładzamy, aż stężeje.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku, schładzamy, a gdy zacznie tężec wylewamy na masę jogurtową i ciasto ponownie schładzamy. Ciasto przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i owocami.