Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z pralinkami"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia formę o śr. 20 cm.
Rozpuść w rondlu masło. Dodaj mleko, czekoladę i cukier. Podgrzewaj, mieszając, aż powstanie gładka masa (nie gotuj). Zdejmij z ognia. Po 5 minutach dodaj jajka. W misce wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodaj do masy czekoladowej. Przełóż ciasto do formy. Piecz ok. 50 minut. Wyjmij, aby ostygło.
Przygotuj polewę. Podgrzej mleko z masłem, połącz z cukrem i kakao, utrzyj na gładką masę. Wyłóż 2/3 lukru na ciasto, wyrównaj. Resztę przełóż do torebki z uciętym rogiem. Wyciśnij na wierzch tortu, robiąc 12 rozetek. Na rozetkach umieść pralinki.
12 porcji, czas 110 min., 2 zł porcja - 430 kcal.Źródło: Olivia