Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort biszkoptowy"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1776
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4886
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1776
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4886
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i sokiem z cytryny, dodajemy mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do przygotowanej formy (26 cm) i pieczemy 30 minut w piekarniku o temperaturze 170°C. Schłodzony korpus przekrawamy na dwa blaty. Jedną część wkładamy do formy.
Ser miksujemy z jogurtem, sokiem z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Truskawki myjemy. 1/5 z nich kroimy na mniejsze części i dodajemy do sera. Łączymy z ubitą na sztywno śmietaną i przygotowanym według instrukcji na opakowaniu zagęszczaczem do śmietany (np. śmietan-fix).
2/3 kremu wykładamy na dolną część tortu. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałym kremem. Odstawiamy do stężenia. Resztę truskawek kroimy w plasterki, układamy na torcie i zalewamy tężejącą galaretką owocową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu, ale używając tylko 1/2 porcji wody.
Wartość odżywcza 1 porcji 290 kcal Białko 15,1 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 84 gŹródło: Rewia