Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość prosty i smaczny tort na bazie naleśników. Smakuje i wygląda świetnie. Tym razem musiałem osobiście usmażyć naleśniki, reszta pod czujnym okiem teściowej i udało się. Żona jest ze mnie dumna :)
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 79
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12039
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1222
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 44
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 45
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1073
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 79
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12039
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1222
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 44
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 45
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1073
Składniki
Naleśniki smażę na 20-21 cm patelni, przy użyciu małej ilości oleju. Mnie wyszło 9 szt, w tym jeden nieco grubszy. Studzę. Masa z mango. Serki wcześniej wyjmuję z lodówki. Żelatynę zalewam wodą, odstawiam na 5-10 minut. Serek mieszam z cukrami, dodaję puree z mango, mieszam. Żelatynę lekko podgrzewam do rozpuszczenia. Ubijam na sztywno całą śmietanę, czyli 350 ml ( 200 do mango, 150 do masy śmietankowej ). Przestudzoną ale płynną żelatynę mieszam z masą mango, dodaję 200 g ubitej śmietany, mieszam. Masę przekładam do rękawa cukierniczego i odkładam do lodówki.
Masa śmietankowa. Serek mieszam z cukrami i stopniowo dodaję resztę ubitej śmietany. Przekładam do woreczka cukierniczego i odstawiam do lodówki. Przygotowuję paterę 18 cm. Mango kroję w dość cienkie paski. Na paterze układam pierwszy grubszy naleśnik. Na około wyciskam 2 paski z masy mango i jeden kleks na środku. W przerwy pomiędzy nimi wyciskam 2 paski masy śmietankowej. Rozkładam kawałki mango i przykrywam naleśnikiem. W następnej warstwie najpierw wyciskam masę śmietankową a uzupełniam masą z mango. I tak naprzemiennie nakładam 5 warstw kremu i 6 naleśników. Ostatnią warstwą jest naleśnik. Ozdabiam resztą kremu i kawałkami owoców.
Schładzam kilka godzin, najlepiej całą noc.