Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 110
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4814
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 110
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4814
Składniki
biszkopot; Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Cały czas ubijając, dodawaj stopniowo cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Blachę wysmaruj tłuszczem, wylej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz ok. 20 min.
Krem: Podgrzać śmietanę kremówkę. Dodać białą czekolaę. Gdy się rozpuści - schłodzić. Najlepiej dać do lodówki na dłuższą chwile. Do schłodzonej masy dodac śnieżkę i wymieszać.
biszkopt rozkroić na 3 równe cześci. przełożyc kremem. udekorować Smacznego