Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4655
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 71
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4655
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 71
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w tem.180 st.C na złoty kolor ok.35 mim.
Kaszę mannę gotować na mleku ciągle mieszając. Przykryć folią aluminiową i odstawić do wystygnięcia. Masło ucierać z cukrem i wystudzoną kaszą manną, dodając stopniowo sok i skórkę z cytryny.
Ciasto przekroić na dwa lub trzy płaty, przełożyć masą . Wierzch ciasta i boki też posmarować masą.
Płatki owsiane uprażyć na patelni, dodać masło , cukier i olejek migdałowy. Gotową posypką obsypać wierzch i boki ciasta. SMACZNEGO!