Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie to święta jak nie ma zapachu piernika, pierniczków, ale czasami brak nam czasu, dlatego mam dla Was szybki, pyszny przepis ????
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 175
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 232
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 175
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 232
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sodę oraz kakao i dokładnie mieszamy.
2. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem razem cukrem, dodajemy żółtka i przyprawę do piernika.
4. Następnie cały czas miksując dodajemy na przemian po 2 łyżki pozostałe składniki, mąkę, margarynę, mleko i ponownie mąkę, margaryną, mleko aż do wyczerpania składników.
5. Na koniec ciasto łączymy z powidłami mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do formy. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu polewamy polewą. Czekoladę rozpuszczamy i mieszamy razem ze śmietaną.
8. Gotowe. 9. Smacznego.