Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik, który nie musi leżakować. Jest dobry od razu po upieczeniu. A przy tym wilgotny – po prostu idealny :)
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 57
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 294
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 57
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 294
Składniki
Piwo zagotowujemy i lekko studzimy. W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z kakao, sodą oczyszczoną, białym pieprzem, imbirem i cynamonem. W drugiej misce miksujemy na puszystą masę dwa całe jajka z cukrem. Ciągle miksując dolewamy płynny miód oraz olej. Stopniowo dosypujemy wymieszane sypkie produkty a na końcu piwo. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Po ostudzeniu polewamy polewą czekoladową (domowej roboty lub gotową).