Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Są podstawą wielu przygotowywanych przeze mnie dań. Ostatnio jednak objadamy się naleśnikami z serem, zapieczonymi w budyniowym sosie. Były pyszne!
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 41
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4605
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 387
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 65
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 41
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4605
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 387
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 65
Składniki
Mleko, wodę i jajko wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki. Do miski przełożyć twaróg, dodać cukier, śmietanę, żółtko, budyń i zmiksować blenderem na gładką masę. Usmażone naleśniki smarować serowym nadzieniem i zwijać w rulon. Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Resztę śmietany wymieszać z jajkiem, cukrem i budyniem, a następnie tak otrzymaną zalewę wylać na naleśniki. Naczynie z naleśnikami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec około 30 minut. Naleśniki podawać od razu po upieczeniu.