Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser o kawowym smaku z owocowym dodatkiem w postaci soczystych truskawek. Krem do tiramisu oryginalnie składa się z mascarpone i jajek. Zdecydowałam się zrobić wersję z lekkim kremem jogurtowo - twarożkowym, który posłodzony jest miodem. Tiramisu w tej postaci jest orzeźwiające, niezbyt słodkie i wspaniale sprawdzi się jako lekki deser na upalne dni. :)
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 208
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4702
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 82
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 198
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 208
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4702
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 82
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 198
Składniki
Zrobić kawę, zostawić do ostygnięcia. Twaróg, jogurt i miód zblendować na gładko. Truskawki pokroić w drobną kostkę. Do kawy można dodać alkohol. Maczać biszkopty (każdy przez ok. 2 sekundy) w kawie i układać w pucharkach na przemian z kremem jogurtowym i truskawkami. Z wierzchu posypać obficie kakao. Wstawić do lodówki na kilka godzin, można na noc. Przed podaniem ozdobić listkami mięty.