Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Anyżowe knedle ze śliwkami"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4520
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 377
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 51
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4520
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 377
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 51
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, gotuj 20 min w posolonej wodzie. Następnie odcedź, przeciśnij przez praskę. Odłóż do wystudzenia. Wydryluj śliwki.
Do zimnych ziemniaków dodaj twaróg i anyż. Wbij jajko. Wsyp 2 szkl. mąki. Zagnieć ciasto, w razie potrzeby (jeśli jest zbyt rzadkie) dosyp nieco więcej mąki.
Z ciasta uformuj 24 kulki. Spłaszcz je. Na każdym placuszku połóż śliwkę. Zlep brzegi ciasta i uformuj knedle. Porcjami wkładaj je do posolonego wrzątku. Gotuj około minuty od momentu wypłynięcia (w sumie ok. 10 minut). Wyjmij łyżką cedzakową. Masło stop, polej nim knedle i obtocz je w mielonych migdałach.Źródło: Naj