Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki ryżowo-brzoskwiniowe"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 121
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 146
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 842
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 121
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 146
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 842
Składniki
Do gotującego się mleka ze startą skórką z cytryny wsypujemy przepłukany pod bieżącą wodą ryż, mieszamy, gotujemy 20 minut na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki cukru. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, łączymy z ryżem i studzimy.
Śmietanę ubijamy, mieszamy z zimnym ryżem. Masę przekładamy do foremek np. na muffinki i wstawiamy do lodówki przynajmniej na jedną godzinę.
Gotujemy syrop z dwóch łyżek cukru i dwóch łyżek wody. Mieszamy ze zmiksowanymi brzoskwiniami, doprowadzamy do zagotowania, rozlewamy na talerzyki, na tej warstwie umieszczamy kopczyki ryżu i studzimy. Schłodzony deser podajemy z sosami lub sezonowymi owocami.
Wartość odżywcza jednej porcji: 385 kcal, Białko: 7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 68 g
Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji około 1,60 złŹródło: Rewia